استاد فریدون فراهانی ️نوازنده و مدرس ساز دیوان، سه تار، صداسازی و آواز ایرانی است.
فریدون فراهانی دارای روش انحصاری تدریس در آواز ایرانی است. ایشان با استفاده از متدهای نوین و استاندارد صداسازی و بومی سازی آن با استفاده از تجربه ارزشمند خود برای موسیقی ایرانی روشی دقیق و کاربردی ابداع نموده است که نتایج آن در شاگردان ایشان قابل مشاهده است.
وی پژوهشگر دکتری طراحی شهری و کارشناس ارشد پیوسته معماری با پیشینه هجده سال تدریس در دانشگاههای پارس و سوره تهران، هنر اصفهان و ... نیز هست.
استاد فراهانی آثاری را برای خوانندگان دیگر از جمله آقای عرفان نجف، خانمها فریماه ، صنم، شعله، نوشین غیور، فریبا بروجنی و ... آهنگسازی و ترانهسرایی کرده است و در بخش آهنگسازی برای فیلم ها و تئاترها نیز سوابق قابل توجهی دارد و در حوزه معماری و طراحی شهری تاکنون شش کتاب را بهعنوان مؤلف، به انتشار رسانده است.
فراگیری موسیقی:
فریدون فراهانی مبانی موسیقی و سهتار را نزد ناصر شفاهی و کامران اناری در اراک در فاصله سالهای 1369 تا 1372 آموخته و نخستین تمرینهای آواز از نوجوانی و فراگیری آواز را در محضر استاد علیاصغر شاهزیدی، منصور اعظمیکیا و قاسم معمارزاده در دهه ۷۰ فراگرفته است. ایشان فراگیری شیوه اصیل نوازندگی دیوان با جمال خیریه را در سنندج آغاز نموده و بعدها نزد دکتر بابک شریفی مجد ادامه داده است.
فریدون فراهانی تاریخ تحلیلی و مبانی نظری موسیقی را با شادروان استاد مهاجر و تئوری پیشرفته و سلفژ را با استاد امیرحسین اسلامی گذرانده و آثار فراوانی در حوزه موسیقی چه بهصورت نوشتاری و چه آثار موسیقی بهعنوان آهنگسازی، تنظیم، نوازندگی و خوانندگی دارد.
برخی آثار استاد فراهانی عبارتند از:
آثار نوشتاری موسیقی:
۱. کتاب "شیوه فراگیری سهتار" (1397)
۲. کتاب "دیوان؛ سازی که از نو باید شناخت" (1384)
۳. کتاب "شیوه فراگیری دیوان" در پنج جلد (در دست انتشار)
۴. مقالات تحلیلی متعدد درباره موسیقی در نشریات: هنر موسیقی، فصلنامه رازان، هفتهنامه صبح اندیشه، هنر نما معمار، پژوهش هنر ...
آلبومهای موسیقی:
- آلبوم صوتی "خوش باش و بی من باش" (۱۳۹۷) ؛ در مقام آهنگساز، ترانهسرا، خواننده و نوازنده دیوان و سهتار
- پنج آلبوم تصویری آموزش موسیقی در آواز و تصنیفخوانی، تئوری موسیقی ایرانی و سازهای دیوان و سهتار (۱۳۸۸)
- نوازندگی دیوان در آلبومهای رسمی موسیقی
-ترانهسرایی در آلبوم موسیقی "در این شبهای بارانی" با صدای سعید صالحی
-آهنگسازی و ترانهسرایی برای خوانندگان دیگر مانند صنم، شعله و ...
کنسرتها:
-پایهگذاری گروه نوبانگ در سال ۷۸-۱۳۷۷ که یک سال بعد به "حقجویان" تغییر نام داد و کنسرتهای متعدد و موفقی را در اصفهان و شهرهای مختلف ایران و همچنین بانکوک و دوبی به روی صحنه برد.
- همکاری و اجرای کنسرت با ارکستر ملی اصفهان، ارکستر دایا، گروههای موسیقی شباهنگ دفنوازان، روحافزا
-آهنگسازی برای فیلمها و سریالهای مستند معماری و کلیپهای تلویزیونی
-سخنرانیها و سمینارهای پژوهشی متعدد با موضوع موسیقی؛ معماری، طراحی شهری و ... در دانشگاهها و نهادهای فرهنگی